Sau 092010
 

Mano mažosios Sigma Trilled užtenka, kad tamsoje būčiau matomas kitų eismo dalyvių; ji dėl neišsenkančios baterijos ir universalaus tvirtinimo yra labai patogi turizmui, ir pakankama, pasišviesti kelią tam, kad nelėtinant važiuoti lygiame kelyje, kukliu tempu bekelėje, arba kitaip neprapulti tamsoje. Tačiau norint jaustis laisvai ir nesuvaržytam miško takuose ar nepažįstamame kelyje, jau norisi regėti toliau. Kaip matyti, galingesnis dviračio žibintas jau ir kainuos ne 10, ne 20 ir ne 40 litų.

Aišku, besirenkant dviračio šviestuvą, reikia įvertinti daugelį savybių: šviesos stiprumą, patogumą naudotis, baterijos tarnavimo laiką, šviesos spindulio pasiskirstymą ir pan. Šį kartą rašau apie rinkoje sparčiai plintančių galingesnių, diodinių žibintų šviesos stiprumo ir kainos santykį.

Pradėsiu rinkoje populiariausių dviratinių šviesų kainos ir liumenų santykio palyginimu. (Liumenas – šviesos srauto vienetas, nusakantis šviesos stiprumą).

žibintas liumenai kaina litais Kaina, litais už liumeną
Sigma Karma 200 439 2,19
Sigma Mirage Evo Pro 81 299 3,69
Sigma Powerled Black 300 589 1,96
Nite Rider Pro 600 LED 600 1900 3,16
Hope Vision 2 LED 480 741 1,54
Nite Rider Minewt 400 Dual 400 950 4,94
Nite Rider Minewt Mini USB Plus 110 494 4,49
Hope Vision 1 LED 240 342 1,43
Light & Motion Stella LED 120 120 570 4,75
Light & Motion Stella LED 200 200 855 4,28
Lupine Tesla 4   700 Lu 700 1045 1,49
Exposure Toro 700 1045 1,49

*Gaminių, kurių neradau Lietuvos parduotuvėse, kainas paėmiau iš populiariausių DB internetinių parduotuvių (be nuolaidų), ir svarus paverčiau į litus.

Pirmą kartą pasidomėjus dviračio šviesų kainomis galima nustebti – iš kur jos tokios..? Kaip gali tiek kainuoti..? Ir ne be reikalo nusistebėta. Šias kainas ir liumenus palyginkime su plataus panaudojimo žibintais, kuriuos galime rasti medžiotojų ir turistų parduotuvėse, bet ne tarp dviratinių prekių:

žibintas liumenai kaina litais Kaina, litais už liumeną
Fenix TK11 225 200 0,88
Fenix PD20 180 167 0,93
Fenix PD30 220 171 0,78

*Gaminių, kurių neradau Lietuvos parduotuvėse, kainas paėmiau iš populiariausių DB internetinių parduotuvių (be nuolaidų), ir svarus paverčiau į litus.

Fenix –  tai rimtas diodinių žibintų gamintojas, o  kai kuriuos jų modelius galima rasti  „Armijai ir civiliams“ lentynose. Taigi, kokybiško Fenix prožektoriaus liumeno kaina dvigubai ir keturgubai mažesnė, nei „spec.“ dviratinių. Ir nors šie žibintai populiarūs tarp medžiotojų, turistų, tačiau nedviratiniais jų pavadinti negalima, kadangi jiems taip pat yra pagaminti dėklai prikabinimui prie vairo, šalmo, ir pasižymi viskuo, ar net daugiau, lyginant su žibintais iš dviratinių parduotuvių.

O užbaigsiu kinų firmos Magiclight prožektoriais, su naujos kartos SSC P7 diodais – 700 liumenų (nors gamintojas nurodo ir teorinius 900). Kaina prasideda nuo $69.99 (168 Lt) čia.

žibintas liumenai kaina litais Kaina, litais už liumeną
Magiclight (Magicshine) 700 168 0,24

Taigi 700 liumenų už 168 litus (!) – Liumeno kaina 6-20 kartų mažesnė lyginant su „spec.“ dviratiniais (!)…

Šie nauji prožektoriai jau turi laikiklius ant vairo, šalmo, taip pat gaminami tradicinės formos tvirtinimui ant vairo, ir jau yra plačiai aptarinėjami dviratininkų bendruomenėse, forumuose. Kolkas Lietuvoje juos galima rasti tik skelbimuose (viename medžiotojų puslapyje mačiau už 100lt) arba užsisakyti iš Ebay. Užsieny kolkas jie plinta tik per Ebay ir kelias smulkias internetines parduotuves. Kol kas…

Magiclight gaminių modeliai turi įvairius pavadinimus, kaip MJ-812, MJ-808, o paieškoje tikslinga pridurti diodo pavadinimą – SSC p7.

Šiame puslapyje galime vaizdžiai palyginti spindulių formas. Galima pastebėti jog Sigmos žibintai turi kiek beprasmiškai siaurą koncentruotą spindulį, o štai Magicshine pasižymi plačiai apimančiu šviesos kampu. Palyginimų dar galima rasti čia, ir čia.

Magicshine spindulys

Grįžtant prie kainų.. Kadangi pažangūs p7 diodai taip pat naudojami ir šešis kart brangesnėse “formaliose” dviratinėse lempose (pvz. Lupine Tesla, Exposure Toro), panašu jog susiduriame su tam tikru kainodaros burbulu. Tačiau dėka technologinės plėtros ir dviratinės bendruomenės randamų alternatyvų, galima spėti, jog rinkoje atsiras daugiau šviesos. Jei tik neprisirišime prie savo senų įsitikinimų ir įpročių.

Paveikslėliai paimti iš www.fenixtorch.co.uk , www.magiclight.co.za ir http://fonarevka.lux-rc.com puslapių ir asmeninės kolekcijos.

  5 Atsakymai temai “Kiek kainuoja dviračio šviesa?”

  1. va va labai svarbu issivaduoti is formaliu dviratiniu niekeliu ir tureti daugiau sviesos uz maziau liteliu nelepinant ispampusiu dviratiniu brendu

  2. Kolegos, gal kas jau matete si stebukla ir zinote kur isigyti? Gal kas nori per ebay grupini pirkima daryti?

  3. yra pirkti sitie kitaiski super galingi zibintai Evita.lt,nu bet man jie atrodo jau tokie kitaijski,tokie kazkokie pigus,akuma,laidus tex keisti iskarto 🙂 O galva su LED visai neblogai sulipdyta ir atrodo gan patikima.

  4. Yra tų žibintų krūvos kinų svetainėse, pvz. http://www.dealextreme.com. Ten yra keli žibintai specialiai dviračiams, bet priedo yra labai daug šiaip prožektorių, o atskirai jiems galima įsigyti laikiklį. Pigesnių kaina 10 – 20 USD 🙂 Sakyčiau, tie 900 liumenų yra daugoka, ne tiek kad šviesos per daug, bet kad nežmoniškai akinsite kitus dviratininkus, pėsčiuosius, o žmonės sako, kad net ir automobilistus:) Be to, bendras jo svoris irgi įspūdingas, dar akumai atskirai… Sakyčiau, 1-3 W LED yra per akis, kaip tik užsisakiau porą pabandymui.

  5. Did you know messages that come through on your website contact form are in effect an excellent way to get more web traffic, sales, video views etc. for your business? How can we do it? Easy peasy, we create an ad message like this one for your business and we mass post it to thousands contact pages on any site in any business niche or location you like. Do ads like these work well? You’re living proof that they do since you’re reading this message right now What’s more, this doesn’t cost more than $3 a day! Interested in more details? just send a quick message here: HardinJakobev58771@gmail.com

 Komentuoti

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)