Paskutinis prisijungimas: Dabar yra 2024 Kov 28 23:13


Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 23 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3  Kitas
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 2013 Sau 22 16:26 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2012 Lap 02 14:05
Pranešimai: 63
Pagalvojau, reikia didesnės temos būtent šitam reikalui, kadangi norisi paplepėti apie tai, sudominti papildomai žmonių, kad būtų galima lyginti rezutlatis :)

Manau, kad vieninteliai rimtesni būtų Endomondo ir Strava.
Tai papasakosiu apie tai, kokius aparatus priima, kokios galimybės ir pan. O jei kas turi klausimų, tai laisvai galiu padėti ;)

Paveikslėlis Endomondo

Palaikomi aparatai:
  • Gamin GPS
  • Blackberry OS
  • Android OS (HTC, LG, Motorola, Samsung, Sony Ericsson)
  • iOS (iPhone)
  • Windows Mobile
  • Nokia Series XX, Symbian
Pilnas aparatų sąrašas: http://www.endomondo.com/download/
Taip pat, galimas importavimas .gpx, .tcx ir .fit dokumentų.

Interfeisai: (vietos sumetimais maži thumbnail'ai, spaudžiam, kad padidinti)
Android Endomondo PRO:
Paveikslėlis
Tinklapio treniruotės vaizdas:
Paveikslėlis (duomenys paredaguoti pagal spidometrą, todėl neatitinka Strava importuotų duomenų)
Papildomai, informacija apie geriausius tos treniruotės rezultatus (didžiausias kelias per valandą, greičiausi 20/50/100 km), pranešimai apie asmeninius rekordus.
Apibendrinta statistika:
Paveikslėlis

****
****

Paveikslėlis Strava

Palaikomi aparatai:
  • Gamin GPS
  • Android OS
  • iOS (iPhone)
Taip pat, galimas importavimas .gpx, .tcx,.fit, .json dokumentų.

Interfeisai:
Treniruotės vaizdas:
Paveikslėlis


Papildomi asmeniniai pastebėjimai:
  • Abu servisai turi Premium galimybę. Endomondo kaina $20/metams, Strava - $60/metams.
  • Tik Endomondo puslapis turi galimybę eksportuoti .gpx (ar kitu formatu) treniruotes, tad įrašę jas su Strava programa į Strava sistemą eksportuoti jų negalėsite nebent užsisakysite Premium. Todėl Endomondo naudojimas ir eksportavimas į Strava taip pat yra visai priimtinas būdas naudotis Strava bei turėti atsargines kopijas jei jų prireiktų (pvz, jei ateityje Google sukurs ką nors geresnio :uzsisvajojes: ).
  • Strava siūlo itin smagų 'segments'. Tai tam tikrų treniruotės segmentų palyginimas su kitais dviratininkais, kurie pravažiavę tą patį kelionės segmentą. Nemokamai!
  • Endomondo labiau draugiškas, o Strava atrodo labiau rimtas, skirtas profesionalesniems.
  • Sekti galima ne tik dviračių keliones, o ir kitais 'aparatais' ar tik gamtos skirtomis kojomis!
  • Strava leidžia sukurti atskirus dviračius ir atskirai sekti jų statistiką.


Informacija norintiems prisijungti (arba - ko jums reikia):
  • Telefono/Išmanaus įrenginio su GPS. Visai nesvarbu, kokia jo kaina. Asmeniškai, šiam sezonui už 100 litų įsigijau patį pigiausią (kokį radau) Android įrenginį, viską susitvarkiau, kad vartotų kuo mažiau baterijos ir turėsiu pilnai veikianti žaisliuką kelionėms :)
  • Užsiregistruoti viename iš šių tinklapių (visgi, rekomenduočiau Endomondo dėl eksportavimo galimybės).
  • Pasidalinti savo kontaktiniais duomenimis tinklapyje, kad būtų galima dalintis informacija, maršrutais bei varžytis :isveikata:


P.S. Jei kam įdomu, galiu privačiai (kad neviešinti į internetus el. paštų) surinkti sąrašą žmonių naudojančių ir pan.
P.P.S. Galiu padėti perrašyti firmware Android telefonams, kad pasiekti maksimalų efektyvumą, baterijos gyvavimą :) Galiu ir su kitais aparatais pakonsultuoti, nors greičiausiai nelabai bus ką.


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2013 Sau 22 16:40 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2010 Sau 29 15:43
Pranešimai: 838
Lietuvaiciai kazka panasaus kuria

_________________
Paveikslėlis
Mongoose Tyax Sport '09(?)
Homemade Recumbent'as


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2013 Sau 22 16:57 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2012 Lap 02 14:05
Pranešimai: 63
Mindex rašė:
Lietuvaiciai kazka panasaus kuria


Tai būtų šitas reikalas: Lovetrack
Norisi tikėti, kad bus kažkas neblogo.

Bet, manau, skirtingiems dalykams skirtas Lovetrack bus nei Endomondo/Strava. Lovetrack turėtų būti labiau skirtas turistiniam dviratavimui, dalinimuisi Facebook'e, paprastai statistikai, nuotraukų prikabinimui ant vietovių. Kur pastarieji du lyderiai yra skirti treniruotėms, didelei statistikai sekti, žiūrėti savo rezultatus.
Greičiausiai, jei lietuviai nepatingės, tai tikrai sukurs .gpx importavimą :) Tad .gpx turėjimas gan neblogas dalykas turėtų būti - pritaikymas skirtingose sistemose jei priaugs.


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2013 Sau 22 20:48 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2009 Lap 27 23:11
Pranešimai: 257
Miestas: Klaipėda
Pats sau leisiu taip pat pasisakyti apie GPS.

Programinė įranka yra tik dalis džiaugsmo. Kaip žinia, įprasti GPS įrenginiai gali pasiekit 3-5 metrų tikslumą. Tokiu tikslumu apskaičiuoja jūsų koordinates erdvėje. Likusią darbo dalį atlieka programa. Ir jai tenka atspėti, kokiu greičiu judate, kuria kryptim, kokiame aukštyje ir t.t. Algoritmų šiam darbui atlikti yra galybė, bet dažniausiai pasitaikantys yra tiesiog kaupiamas vidurkis. Tam iš GPS imtuvo yra prašoma koordinačių keleta kartų, ir tik poto skaičiuojama, kokiu vidutiniu greičiu jūs judat. Ir, jei esate sportininkas, suprantate, kad jei jūs per 10 sekundžių pakėlėte savo greitį iki maks, tai žemėlapyje ir ataskaitoje jums rodys tik vidurkį, bei visas greitis gali būti pasirodys tik po 30 sekundžių. O jei per tą laiką dar ir lėtėjot, tai tas vidurkis išvis neparodys jūsų maks greičio. (čia skaičių besivaikantiems : )
Dar šiokis tokis burtas yra su programomis orientuotomis į kelius. Tokios programos (dažniausia automobiliams skirtos), turi savo žemėlapius. Jie būna labai supaprastinti, lyginant su Google Maps, ar Maps.lt žemėlapiais. Todėl matosi tik keliai, ir kartais miškai. Ir, jei nurodote, kad kelionė vyks keliais, programa stengsis jus rodyti ant kelio. Net tada, kai būsit šalia kelio, net tada, kai pasuksit per miškelį kito kelio link. Todėl rekomenduoju vengti tokių nustatymu ir programų.
Ir internetas. O kam gi internetas miške? Vienas variantas: http://www.youtube.com/watch?v=_E-8GI8BwII
O tikroji priežastis yra GPS specifikoje. GPS prietaisas turi tokius būdus pradėti veikti - šaltas startas, karštas startas, ir assisted. Šaltas startas gali trukti iki 13 minučių, kol prietaisas galės duoti koordinates. Karštas startas kažkiek apribotas, su salyga, kad prietaisas nebūna pilnai išjungtas ir nenubėga nuo paskutinio išjungimo vietos per daug. Tada startuoja minutės bėgyje. O štai A-GPS yra tas variantas per vidurį. Greičiau nei per 13 min, bet dažnai vistiek trunka apie minutę. Prietaisui pradėjus darbą reikia sugaudyti palydovų signalus, ir kad tai padaryti būtų lengviau, dalį pradinės informacijos įmanoma gauti iš GSM tinklo tiekėjo. Dažniausiai tai yra internetu parsiunčiami tam tikri duomenų gabalai. Iš čia seka, kad daugelis programų prašo prisijungimo prie interneto, net jei nesiruošiate žiūrėti žemėlapio (ar Facebook'o).
Dar gi, yra programų kurios darbo metu ekrane rodo žemėlapį ir jus jame. Tam taip pat reikia interneto, ir priklausomai nuo žemėlapio detalumo, bei kelionės trukmės, to interneto gali prireikti visai nemažai. Tai ne tik kainuoja pinigus, bet ir eikvoja aparato bateriją greičiau, nes reikia ne tik skaičuoti koordinates ir priimti palydovų signalus, bet ir jungtis prie GSM ryšio ir ištisai siųstis duomenis. (pvz. Endomondo žemėlapį pateikia kelionės pabaigoje, ir tai tik tada, kai jūs leidžiate jungtis prie interneto. Kitu atveju programa telefone išsaugo tik jūsų koordinates faile, ir laukia, kada bus proga tas koordinates išsiųsti į Endomondo puslapį.)
Apie programas atrodo baigiau. Dabar apie tikria gera dalyką - jūsų kelionės telemetrija : )
Kaip rašiau, programos naudoja netikslius GPS duomenis, ir iš jų skaičiuoja greitį. Kad koordinačių nustatymo sistema skaičiuotų tik koordinates, mums reikia papildomo prietaiso dviračio greičiui matuoti. Tarkim toks prietaisas: Garmin GSC-10. Tvirtinasi netoli myniklio veleno, ir vienu metu matuoja galinio rato greitį, bei mynimo dažnumą. Lietuvoje kainuoja apie 130-150lt. (iš užu sienos galima ir už pigiau). Populiariausios programos dažniausiai palaiko visu populiarius matuoklius. Dabar programa užsirašinės tik koordinates, o greitį priims iš šio išorinio prietaiso ir tai bus tikrai tiksliau, negu nežinia koks vidurkis. O kur dar mynimo dažnumo analizė namuose prie kompiurio, sprendžiant kaip kitą kart įveikinėti įkalnes..
Dar norėčiau pareklamuoti vieną gana naują ir niekaip nepripažįstamą sąsają. Įprastai populiarieji gamintojai matuoklius gamina su Bluetooth sąsaja. Ir taip daro todėl, kad mobiliuose tai populiariausia išorinių prietaisų sąsaja. Veikimo atstumas čia nėra svarbus, bet jis dažniausiai būna 10 metrų ribose. Bėda tik ta, kad Bluetooth yra gana raji energijai. Tiek priimančiam prietaisui, tiek siunčiančiam. Mobilų telefoną tai kas - parėjai ir įkrovei. O štai siųstuvą prikabintą prie dviračio reikia nusukinėti. Ir jame baterija tai maža, vos porai kelionių.. Bet nebijokite, žmonės išrado mažo galingumo bevielio ryšio technologiją ANT. Šiuo ryšiu apginkluoti prietaisai pasižymi niekinių energijos sunaudojimu. Mano ankščiau minėtas Garmin GSC-10 turi šią galimybę bendrauti ANT ryšiu. Dabar nudžiuginsiu tik dviejų telefono gamintojų fanus. Apple ir Sony Ericsson. Iphone telefonams yra galybė priedų, vienas jų yra įkištukas ANT ryšiui. Privalumas tai, kad tokio įkištuko užteks visiems ANT prietaisams nuskaityti. O dažniausiai tai būna greitis, mynimo dažnis, bei širdies dažnis, ar temperatūra. (pro lygoje, dar ir į pedalus perduodamos energijos matavimo įranga). Kitas gamintojas Sony Ericsson pasirinko šią sąsają įdiegti į visus Xperia telefonus (yra išimčių). Todėl nereikia pirkti papildomų įkištukų. Mano patirtis yra su SE Xperia x10i Mini - veikia gerai ir be trukdžių. Paantrinsiu, kad programa Endomondo taip pat atlieka savo darbą gerai.

_________________
Paveikslėlis
Fuji Odessa 1.0 2008 Light Blue + Deore M590 + Kinesis All-Terrain
ex Fuji Boulevard 2003 Blue - Nigga stole my bike!


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2013 Sau 22 23:02 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2009 Lap 13 14:04
Pranešimai: 957
Jei apie GPS navigaciją bekelėje, nuostabi programėlė - OruxMaps www.oruxmaps.com/index_en.html . Ypatingas bruožas tai, kad į atmintį galima susikelti įvairiausius žemėlapius ir tuo atveju nereikia interneto. Beveik tobulai patogus valdymas, galima savaip susidėlioti darbalaukį. Ten kažkas yra ir treniruotėm, bet iš tos pusės nesidomėjau.

Dėl startavimo laiko. Mano atveju telefono gps (be A-GPS palaikymo) šaltuoju startu pradeda veikti gal per kelias minutes, bet neilgiau. Karštuojuoju startu - iki 5 sekundžių. (su A-GPS išvis labai greitai). Dar galima instaliuoti įvairius pataisymus kurie žymiai pagreitiną startą, bet nebandžiau.

_________________
white coast art


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2013 Sau 23 17:04 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2012 Lie 06 18:58
Pranešimai: 76
Dar reiktu nepamirsti ir http://www.sports-tracker.com/


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2013 Sau 24 00:18 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2011 Spa 04 20:30
Pranešimai: 165
Miestas: Klaipėda
Na pridėsiu ir aš truputį.Importuotus failus iš Endomondo gana lengvai galima konvertuoti į kitą reikiamą failą ir peržiūrėti ar analizuoti kitoje žemėlapių,ar navigacijos programoje(Garmin,Igo,GoogleMaps ir t.t).Įrankis Routeconverter ,jei kam prireiks.Neblogas pastebėjimas Zaria dėl ANT+.Tai būtų turbūt pats pigiausias būdas telefoną naudoti kaip dviračio kompiuterį,su svarbiausiais duomenų perdavimais(cadence,pulsas, greitis ir t.t).Nes ir važiuojant būtų įdomu stebėti skaičiukus.Be telefono dar reiktų Speed Cadence Sensor ir
Heart Rate Monitor Transmitter.Bet telefono naudojimas tam reikalui, turi ryškių trūkumų.
1.Telefonas palyginus gremėzdiškas.Yra visokiausiu laikiklių, skirtų telefonams ant dviračio,bet tai esmės nekeičia.
2.Ne visų telefonų ekranas gerai apsišviečia,ypač saulėtą dieną.O ir pastoviai veikiant apšvietimui,baterija dus gerokai.
3.Naudojant, kad ir Endomondo, važiuojant nebus galimybės matyti kai kurių duomenų(max heart rate,avg cadence ir pan.).
Tad kas lieka?Naudoti šitą variantą kartu su pigiu kompiuteriu dviračiui.Arba vidutinio brangumo kompiuterį (su cadence,heart rate)ir telefoną,tik kaip galimybę vėliau analizuoti maršrutą.Arba brangus,su visais "navarotais".Gal kas kokių minčių turi?Dabar naudoju Nokia X6 su symbian.Endomondo veikia kuo puikiausiai,nusiskundimų neturiu.Su kuo važiuojate ir ką naudojate jūs?


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2013 Sau 24 00:47 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2012 Lap 02 14:05
Pranešimai: 63
Praėjusį sezoną naudojau Blackberry 9700 su Endomondo.
Iš tiesų, pats Endomondo buvo naudojamas tik pačiai statistikai gauti ir pan - būdavo paleidžiamas ir dedamas į saugią vietą. Visi gyvi skaičiai and dviračio kompiuteriuko :)

Vakar dar prisėdau ir visus važiavimus eksportavau į .gpx. Kiek žinau, tai jokio batch export dar nėra, tad teko kiekvieną rankutėmis (27 kelionės) eksportuoti ;)
Susikėliau viską į Strava, kad išbandyti.

Tai, kol neteko pačiam išbandyti praktiškai Stravos, gan buvau skeptiškas. Bet dabar, kai importavau, tai blin, kelių segmentai yra toks smagus dalykas! Tik kad labai mažai jų pas mus Klaipėdoj :)

Pvz, štai, vakar sukūriau tokį: http://app.strava.com/segments/3307946
Ala, ruožas nuo miško į Karklę iki miško iš Karklės (nors iš tiesų, veikia į abi puses, skirtingų padaryti į skirtingas puses neišeina, o gal ir išeina? Reiks gal pabandyt vėliau). Taigi, nesvarbu, kada sukurtas segmentas, bet vis tiek peržiūrimi visų važiavusiu (kad ir kiek anksčiau važiavo) rezultatai ir palyginami viename. Įdomus būdas varžytis, manau :)

Bet vis tiek, geriau rašyti su Endomondo, kitaip neturėsit galimybės po to gauti .gpx'us.

P.S. Nei hr nei cadence informacijos nerenku niekaip, tad nelabai ką pralošiu :)


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2013 Sau 26 13:09 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2011 Bal 07 10:59
Pranešimai: 327
Miestas: Klaipėda
Aš už junginį GPS su GLONASS. Tik ne visi dar pastarąjį palaiko, nors GLONASS imtuvai sėdi visuose populiariausiuose išmanių telefonų modeliuose.


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2013 Sau 26 20:12 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2010 Kov 21 15:06
Pranešimai: 271
Miestas: Gargždai
įdomiai su tuo glonass, endomondo jį kaip ir palaiko, bet pagal nutylėjimą jo nenaudoja kaip suprantu.
nors čia kažkoks pasibėgiojimas yra, tik, kad lenkiškai nesuprantu http://www.endomondo.com/workouts/109422949
Įsimečiau GPS Test Plus android'ui, tai ji prisijungia prie tų rusiškų palydovų, tik per daug šalta lauke, kad išmėgint ;]


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 23 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 12 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Theme created StylerBB.net & kodeki
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007