Paskutinis prisijungimas: Dabar yra 2024 Kov 29 01:30


Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 32 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Re: Baimė važiuoti gatve
StandartinėParašytas: 2010 Rgp 03 15:04 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2010 Geg 19 17:44
Pranešimai: 704
Normalu, kad sveiko proto zmogus bijo pas mus vaziuoti gatve. Musu vairuotojai yra neprognozuojami, net su auto vaziuojant prisiziuri tokiu nesamoniu, kad baisu. O i dviratininkus is viso mazai kas reaguoja ir dar jie yra maziau pastebimi.
Antra, neduok Dieve isleisti i gatve visus dviratininkus, kurie ir saligatviu nepavaziuoja normaliai.
Trecia, Musu kaime paisyti Autobusu linijas, tai tas pats kaip statyti metropolitena. Nera cia tiek to eismo, kad nebutu galima visiems sutilpti.
Ka daryti. Pirma viesiems eismo dalyviams reikia tolerancijos ir pagarbos vieni kitiems. Dviratininkams taip pat reikia i save pasiziureti. Nes vazineja betkaip.
Ir galiausiai, kad isspresti bent teoriskai didziaja dali dviraciu infrastrukturos Klaipedos mieste tereikia gero vakaro, pora buteliu alaus ir siek tiek smegenu. Bet matomai savivaldybeje ar kur ten sedi ponai kurie sprendzia situos dalykus, nelabai sugeba mastyti o gal ir nenori.

_________________
http://www.youtube.com/watch?v=Vhbd3KyEplU


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Baimė važiuoti gatve
StandartinėParašytas: 2010 Rgp 03 16:10 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2010 Kov 05 21:05
Pranešimai: 226
Miestas: Gargždai/Klaipėda
zygfrid rašė:
Antra, neduok Dieve isleisti i gatve visus dviratininkus, kurie ir saligatviu nepavaziuoja normaliai.


Žinau tikrai ne vieną atvejį, kai šaligatviu žmogus važiuoja betkaip, o išvažiavęs į kelią, kartu su automobiliais, važiuoja pavyzdingai - dešine juostos puse, rodo posūkius ir t.t. Taip yra todėl, kad važiuodamas šaligatviu/dviračių taku pats dviratininkas jaučiasi pranašesnis už kitus(nelaimės atveju mažesni nuostoliai ir pan.), o mindamas šalia mašinų - lygiavertis(supranta, jei važiuos neatsakingai, gali baigtis labai skaudžiai). Todėl manau, kad suleidus visus į vieną gardą būtų naudos tiek dviratininkam, tiek automobilių vairuotojam. Dviratininkam - būtų priversti važiuoti atsakingai, "nesimalti" po važiuojamąją dalį, automobilistam - padidėjęs budrumas, atsakingumas.

zygfrid rašė:
ir dar jie yra maziau pastebimi.


Automobiliams visą parą yra privaloma važiuoti įjungtomis šviesomis, kodėl gi dviratininkam nepasinaudoti šia idėja? Užsėdame ant dviračio, įsijungiame mirksiukus ir vuolia, mes jau labiau pastebimi. O kur dar dviratininkų aprangos, kurios dažniausiai būna ryškių spalvų arba tiesiog paprasta ryškios spalvos maikutė.

Dar yra toks dalykas kaip šalmas. Gal čia tik sutapimas, bet kol važinėjau be jo, iš vairuotojų pusės buvo žymiai mažiau pagarbos, nei dabar, kai važinėju su šalmu. Anksčiau, sustojus prie šviesaforo ar sankryžoje, automobiliai tiesiog grūsdavosi šalia, ko nebeliko dabar - visi sustoja tvarkingai už nugaros. Taip pat, dabar girdžiu ir žymiai mažiau pypsų, anksčiau būdavo vidutiniškai 2 per valandą, dabar jų jau senokai neteko išgirsti. Stenkitės atrodyti kuo panašesni į rimtus dviratininkus ir iš vairuotojų gausit žymiai daugiau pagarbos, nei atrodydami vėjavaikiais.

Tikiuosi supratot ką turėjau omeny. Tiek šiam kartui.

_________________
Specialized Sirrus.
Susisiekti galima : 8 6 3 1 7 3 4 3 3
Mano nuomonė neprivalo sutapti su Jūsų.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Baimė važiuoti gatve
StandartinėParašytas: 2010 Rgp 03 22:34 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2009 Lap 14 02:31
Pranešimai: 154
zygfrid rašė:
Normalu, kad sveiko proto zmogus bijo pas mus vaziuoti gatve. Musu vairuotojai yra neprognozuojami, net su auto vaziuojant prisiziuri tokiu nesamoniu, kad baisu.

Apvažiuota didžioji dali Europos, tad eismas, palyginus su daugeliu kitų šalių, Klaipėdoje gali pasirodyti kaip ramybės oazė. Kituose Europose miestuose dviračiais važinėjama gatvėmis prie daug smarkesnio eismo, ir nieko, nebijo. O šiaip užtenka Klaipėdą palyginti vien su Vilniumi, ir visos baimės turėtų išgaruoti.

zygfrid rašė:
O i dviratininkus is viso mazai kas reaguoja ir dar jie yra maziau pastebimi.

O kaip galima reaguoti į kažką, ko praktiškai nematai? Kuo didesnė masė važinės tame pačiame eisme, kaip ir mašinos, tuo labiau būsime matomi.

Kolobok rašė:
Žinau tikrai ne vieną atvejį, kai šaligatviu žmogus važiuoja betkaip, o išvažiavęs į kelią, kartu su automobiliais, važiuoja pavyzdingai - dešine juostos puse, rodo posūkius ir t.t. Taip yra todėl, kad važiuodamas šaligatviu/dviračių taku pats dviratininkas jaučiasi pranašesnis už kitus(nelaimės atveju mažesni nuostoliai ir pan.), o mindamas šalia mašinų - lygiavertis(supranta, jei važiuos neatsakingai, gali baigtis labai skaudžiai).

:+1:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Baimė važiuoti gatve
StandartinėParašytas: 2010 Rgp 04 00:19 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2010 Geg 19 17:44
Pranešimai: 704
Atsakau Evulei. Maciau eisma Europoje ir Wilno gyvenau daugiau nei Memely. Jeigu Memeli eismas yra apie 40 km/h, o tarkime Warszawoje galima mieste be baimes spausti su auto 140 km/h, tai nereiskia, kad pas mus yra saugiau vaziuoti (tiek su auto, tiek su dviraciu). Pas mus nera kulturos ir pagarbos kitiems. Europoje dviraciu takas reiskia dviraciu taka, o pesciuju pereja reiskia - pesciuju pereja. Pas musu niekas nieko nereiskia, nes runkeliai vaziuoja su savo audemis ir pasatais issisiepe ir jiem px visi kiti. Elementari statistika kuri parodo kiek zusta zmoniu musu keliuose (ji gi pirmauja Europoje). Praktiskai visoje Europoje ir Rusijoje nera tokiu ziauriu priemoniu, kalbu apie baudas, kuriomis bandoma suvaldyti automobiliu vairuotojus. O statistika vistiek musu nenaudai. Kodel? Atsakau- kulturos trukumas. Ir antra priezastis- keliu projektavimas (tai irgi labai svarbu eismo saugumui).
Sutinku su Kolobok, kad kuo labiau dviratininkas panasus i "tikra" dviratininka, tuo labiau jis gerbiamas gatveje. Kadangi vazineju tiek su dviratininko apranga, tiek su paprastais rubais, tai iskart matosi vairuotoju reakcija. Ir pats kai vairuoju auto, visiskai kitaip reaguoju i dviratininkus kurie panasus i dviratininkus. Visgi Kolobok fraze: "Taip pat, dabar girdžiu ir žymiai mažiau pypsų, anksčiau būdavo vidutiniškai 2 per valandą, dabar jų jau senokai neteko išgirsti" - daug ka pasako.
Sekantis momentas, is automobilisto puses ziurint- sutikite, kad dviratininkas yra kliutis bendrame eisme, o ne eismo dalyvis. Todel reikia suprasti vairuotojus. Isimtis gal but butu dviratininkai mieste, kurie sugeba taisyklingai ir ganetinai greitai vaziuoti keliu. Uzmiestyje bet kuriuo atveju dviratininkas yra kliutis. O visi megejai a la su tapkemis ir alaus pagere lendantys i gatve yra is viso tragedija.

_________________
http://www.youtube.com/watch?v=Vhbd3KyEplU


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2010 Rgp 04 00:58 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2010 Kov 19 17:19
Pranešimai: 399
Miestas: Lietuva
evule rašė:
O kaip galima reaguoti į kažką, ko praktiškai nematai?
Vakar man iš šono privažiavo ir išblaškė mano dėmesį taksistas.
Tuo sutrukdė važiuoti. Tai Kelių Eismo Taisyklių Pažeidimas. (Draudžiama rodyti gestus, blaškyti dėmesį.)
Jis pravėrė priešingą, keleivių langą ir davė patarimą, kad mane kas nors partrenks, nes jis manęs nemato.

Aš jam patariau tęsti kelionę.

Jei nematai - nevažiuok. Tokios yra taisyklės (KET).

Nėra reikalo aiškinti, kad turiu atšvaitus.

Nebent problema - šviesoforai. Juos per visą miestą vienu metu pakeitė į diodinius. Išplovė daug pinigų, sukėlė krizę. Bet ryškumo nepamažino. Nakti akina. Gal dėl to gelda ir nematė manęs... Gal išvis nematė su kuo kalbasi...
Aš savivaldybei rašiau, prašiau ryškumą naktį sumažinti. Jokio atgarsio.

"A"-juostos tikrai nereikalingos kaip tokios. Jų reikia tam, kad atimti erdvę iš geldų. Kad erdvė atiteks viešam transportui - tėra šalutinė, teigiama išdava.
Be to, šiandien gal ir sutelpa visi. Rytoj - nebe.
Padaugės ne tik geldų, bet ir dviračių. Šaligatviuose geldos jau nebesutelpa. Ateis laikas, kai ir dviračiai nebetilps. Vilniuje jau grūstys pasitaiko.
Reikia iš anksto veikti.
Aišku "A"-juosta be Policijos veiklumo - niekai. Tad tektų ir Policiją išjudinti. Tai vėl teigiama išdava.
Visą tai savo puslapyje aprašiau.

Deja, su buteliu :isveikata: tokiu dalykų neišspręsi. Valdininkui mintį reikia stumti kol blaivus...

Šiandien Vilniaus centre, prie S. Neries mokyklos sunaikino eilinę žalią veją, užpylė smėlio, daro eilinį parkavimą. Mokiniai mokinami geldiškumo. Jie bijos :o mokintis mokykloje, prie kurios nėra geldų, parkavimo, kur yra žolės.
Tai tik mes galime 12 metų apie "A"-juostas kalbėti.
Geldistai gi nedelsia, jie iš anksto pasirūpino Lietuvos ateities "tvirkinimu".

Dviratininkas, kuris atrodo kaip "dviratininkas" nesukelia daugiau pagarbos geldai.
Geldai niekas nieko nereiškia. Pats mačiau, kaip margą, su "pėdkelnėm" ir šalmų dviratastą jį partrenkęs geldistas plūdo tiesiog policininko akivaizdoje. - Kaltas, kad išvis gyvena, o dar ir po bamperiu pasitaikė.

Tas "vargšas" turėjo dar įžulumo dėstyti kokia jo brangi karboninė švaistyklė. Na tikrai "skurdžius" pasinaudojo susidurimu ir bando iš "turtuolio" pinigą numelžti. - Dvigubai pikta.

Bet koks - "margas" ar su "šliūrėm" - dviratastas geldai atrodo kaip skurdžius, bomžas.
Jei nori pagerinti įvaidį, apsimesk gelda. Užsidėk tokį gaubtą, kad atrodytum...

_________________
Linas Vainius rašė:
  • ereliai apsiktais kulnais
  • baikime drumsti ..sūriais pajūrietiškais bezdalais
  • prikibtų gatvėje ..žinočiau kaip elgtis. Internete "viskas galima, žodžio laisvė
LDB - sukčiai
andrius.saugokmedi.lt <- :mokinasi: Už ką balsuoti


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Baimė važiuoti gatve
StandartinėParašytas: 2010 Rgp 04 02:34 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2009 Lap 13 14:04
Pranešimai: 957
zygfrid rašė:
Atsakau Evulei. Maciau eisma Europoje ir Wilno gyvenau daugiau nei Memely. Jeigu Memeli eismas yra apie 40 km/h, o tarkime Warszawoje galima mieste be baimes spausti su auto 140 km/h, tai nereiskia, kad pas mus yra saugiau vaziuoti (tiek su auto, tiek su dviraciu). Pas mus nera kulturos ir pagarbos kitiems. Europoje dviraciu takas reiskia dviraciu taka, o pesciuju pereja reiskia - pesciuju pereja. Pas musu niekas nieko nereiskia, nes runkeliai vaziuoja su savo audemis ir pasatais issisiepe ir jiem px visi kiti. Elementari statistika kuri parodo kiek zusta zmoniu musu keliuose (ji gi pirmauja Europoje). Praktiskai visoje Europoje ir Rusijoje nera tokiu ziauriu priemoniu, kalbu apie baudas, kuriomis bandoma suvaldyti automobiliu vairuotojus. O statistika vistiek musu nenaudai. Kodel? Atsakau- kulturos trukumas. Ir antra priezastis- keliu projektavimas (tai irgi labai svarbu eismo saugumui).

jei 1 iš 30 pasitaiko koks susireikšminęs runkelis, tai nepasakyčiau, kad visi Klp vairuotojai tokie nekultūringi. Na dar mikriukai.. arba šiaip kokie rečiau pasitaikantys išpuoliai (kurių pasitaiko net tose įdealizuojamose šalyse..) Bet šiaip per 3 metus Klaipėdoje man panašu, kad auto vairuotojų kultūra tik gerėja. Eismas čia Klp labai paprastas, ne taip kaip kokiame Paryžiuje, kur sankryža sankryžoje su keisčiausiais išsišakojimais ir kitaip perkrauta infrastruktūra.

O nekultūringiausi eismo dalyviai dabar yra dviratininkai. Bent jau man vis dažniau Baisu važiuoti dvirtakiu. Gatvė, eismas - visiškai prognozuojami ir kontroliuojami procesai. Šalmas man reikalingas, tik tam, kad vairuotojams mažiau tapatinčiaus su tais šaligatvių ereliais.

zygfrid rašė:
Ir pats kai vairuoju auto, visiskai kitaip reaguoju i dviratininkus kurie panasus i dviratininkus.

Šiaip, su kitais eismo dalyviais privalai vienodai saugiai elgtis, nepriklausomai nuo to patinka ar ne kito eismo dalyvio išvaizda ir rūbai.

zygfrid rašė:
Sekantis momentas, is automobilisto puses ziurint- sutikite, kad dviratininkas yra kliutis bendrame eisme, o ne eismo dalyvis.

Stačiai nesutinku. Net KET dviratinkas yra įvardijamas kaip eismo dalyvis. O ir neformaliai žiūrint, jei jau dviratis naudojasi miesto infrastruktūra (nesvarbu ar dvirtakis, ar gatvė) jis automatiškai yra eismo dalis. Tik miške dviratis gali būti eismo dalyvis tik pats sau.

Dviratis yra kliūtis bendrame eisme? Tęsiant šitą egocentrišką poziciją tai tada ir pėsčiųjų perėjos, šviesoforai, saugumo salelės, autobusai ir kt. yra kliūtys.. Man tada visi auto yra kliūtis... Skundžiamės kultūros nebuvimu, ir tuo pačiu kitus suprantame kaip kliūtis..?

Cituoti:
Isimtis gal but butu dviratininkai mieste, kurie sugeba taisyklingai ir ganetinai greitai vaziuoti keliu.
tos sijonuotos su aukštakulniais damos ant dviračių Paryžiaus ar kito miesto centre tikrai nelekia ant 50km/h. Tačiau niekas (tuo labiau dviratininkas) nesugalvotų manyti, kad jos nėra eismo dalyvės..

jei jau patys dviratininkai nelaiko savęs eismo dalyviais... tada joo.. iki vakarų šalių mums daug toliau nei maniau.

_________________
white coast art


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Baimė važiuoti gatve
StandartinėParašytas: 2010 Rgp 04 03:41 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2010 Geg 19 17:44
Pranešimai: 704
Nesutinku del vienodai saugiai elgtis. Kada vaziuoju automobiliu ir tarkime uzmiestyje pamatau normalu dviratininka, darau pilnaverti lenkima jei yra galimybe ir lenkdamas nestabdau. Jeigu nera aiskios galimybes atlikti pilnaverti lenkima stabdau pries ji kaip ir pries auto. Jeigu pamatau eilini chroniu, kuriu pilna girtu su dviraciais- praktiskai visiskai sustoju, nes yra didele tikimybe, kad jam neuzteks viso kelio plocio. Tame ir skirtumas.
Suprantama dviratininkai yra eismo dalyviai. Tik ju pajegumai yra skirtingi. Kaip ir pesciuju. Todel kur yra galimybe, siu visu eismo dalyviu judejima reikia atskirti.
Man asmeniskai ka vairuociau, niekas nemaiso. As toleruoju visus, net idiotus bandau toleruoti.
O kad gatvemis vazineti yra nesaugu, cia faktas. Tam yra statistika. Kaip ir vairuoti auto yra nesaugu. Tik auto turi saugumo iranga ir t.t. O dviratininkas turi geriausiu atveju salma.

_________________
http://www.youtube.com/watch?v=Vhbd3KyEplU


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Baimė važiuoti gatve
StandartinėParašytas: 2010 Rgp 04 04:07 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2009 Lap 13 14:04
Pranešimai: 957
zygfrid rašė:
O kad gatvemis vazineti yra nesaugu, cia faktas. Tam yra statistika.
saugumo pojūtis ir saugumas nebūtinai sutampa. Jei ant dvirtakio ar šaligatvio jautiesi saugiau, tai nereiškia, kad esi saugesnis. Statistikos ir tyrimai rodo, kad saugiau yra gatvėje nei dvirtakyje. Čia truputi apie tai:

http://www.velouostas.lt/blog/?p=252
http://www.velouostas.lt/blog/?p=257

_________________
white coast art


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Baimė važiuoti gatve
StandartinėParašytas: 2010 Rgp 04 10:47 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2010 Geg 19 17:44
Pranešimai: 704
Sutinku tik su tuo, kad gatveje mazesne tikimybe su kazkuo susidurti nei dvirtaky ar saligatvy. Nes gatveje pagrinde vaziuoja auto ir dazniausiai pagal taisykles. O takelyje yra ir pestieji, ir riedutininkai ir kiti dviratininkai kurie vazineja daznai be jokios logikos.

_________________
http://www.youtube.com/watch?v=Vhbd3KyEplU


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Baimė veikti
StandartinėParašytas: 2010 Rgp 05 15:45 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2009 Lap 25 12:58
Pranešimai: 47
Miestas: Klaipėda
Andriukas dviratukas rašė:
Milda bijo. Dėl to ji nėra rėksnė.
Kažką parašo nepagrįstai. Bet tai nėra rėksnė.

Nedrauskit to ir Mildai daryti.
Nesigilinat ką ji rašo. Tegul ji bijo. Man tai netrūkdo. Tegul važinėja šaligatviais kiek nori. Kai norės išmokti keliais važinėti, išmoks. Arba prisijungs prie kokio būrio dviratastų, pasivažinės kartu ir paprašys išmokinti.


Aš važinėjuosi gatvėmis. Ir nebijau to daryti. Arba nebandai įsiskaityti, arba kažkokių kitokių problemų esama


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 32 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 7 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Theme created StylerBB.net & kodeki
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007