Paskutinis prisijungimas: Dabar yra 2024 Kov 28 13:48


Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 32 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Baimė važiuoti gatve
StandartinėParašytas: 2010 Lie 07 17:21 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2009 Lap 13 14:04
Pranešimai: 957
Žygintas rašė:
"Klaipėdos dviratininkai bijo naujos judėjimo schemos"

Man važiavimas gatve tikrai nėra baisus. O jums?

milda rašė:
Simai, dviratininkų yra visokių. Mano nuomone, turėtų būti nedraudžiama važiuoti gatve, bet ir galimybė silpnesniems dviratininkams važiuoti takais ar šaligatviais, neturint pirmumo. Na ne visi tokie drąsūs ir greiti kaip tu, pabandyk tai suprast...

milda rašė:
o del vaziavimo gatve - pazistu ne viena zmogu, kuris gatvemis vaziuoti tiesiog BIJO. jei butu dviraciu takas atskirtas ant gatves - vaziuotu.

milda rašė:
Bijo žmonės, BIJO

milda rašė:
ji bijo važiuoti tiek gatve dėl mašinų, tiek šaligatviu dėl žmonių)


Baimė, jau daug kartų nuskambėjęs žodis Velouoste, dažnai girdimas dviratininkų naujokų argumentas nevažiuoti gatve, o užimti pėsčiųjų zoną. Milda tai vadina BAIME. Natūralu, bet ar tokiais argumentais gali būti formuojama miesto infrastruktūra? Neįmanoma visur pritiesti dviračių takų, o ir nėra reikalo jei eismas ramus. Dviratis juk transporto priemonė (?).

Kas yra baimė? Vikipedija rašo - "Baimė – tikro ar įsivaizduojamo pavojaus sukeliama emocija susijusi su pastangomis išvengti šio pavojaus". Taigi, kiek tikras ir įsivaizduojamas pavojus važiuoti gatve?

Bent jau man, tas nemalonus pojūtis kildavo iš nežinojimo kas vyksta gale. Čia turbūt inkstinktas saugotis atakos iš užnugario. Bet pagal statistikas, avarijų kai nudaužia tiesiai iš galo yra visiška mažuma tik - 3.8% susidūrimų. Svarbu prognozuojamai laikytis trajektorijos, ir būti matomu nakty.

Tiesa, statistika ne iš Lietuvos, bet savo praktika galiu patvirtinti kad daugiausia pagrįsto pavojaus yra susidurti iš šono, kai nepraleidžia išsukant iš šalutinio ir pan. Tą patį byloja ir šis puslapis http://bicyclesafe.com .

Sakysit Klaipėdos vairuotojai labai baisūs? Iš savo dviratinių kelionių Europoje, galiu patvirtinti - Klaipėdos vairuotojai apibendrinus yra net labai ramūs (atskira kalba yra autobusai ir maršrutiniai). Mačiau kaip daug intensyvesnio eismo Europos gatvėse keliu rieda ir su aukštakulniais, sijonais, ar visiškai senyvi žmonės, taip pat vaikai - nevisose situacijose laikosi eismo taisyklių, bet matomai jas žino - rodo posūkius, orientuojasi). Kuo mes tokie blogesni? Iš kur tas verkšlenimas ir baimė?

Be abejo dviratizmas, kaip ir kita kasdienė veikla nėra 100% saugi, tačiau vėlgi, dauguma statistikų byloja kad gatvė visgi yra žymiai saugesnė eismui nei dviračių takas. Valdas buvo apie tai rašęs http://www.velouostas.lt/blog/?p=257 . Ir apskritai galima rasti daug vienareikšmiškų tyrimų šiuo klausimų. (Tingiu ieškoti nuorodų bet surasiu jei netikite.)

Pats Klaipėdoje daugiau naudojuos gatve, bet tenka ir dvirtakio. Daug daugiau nemalonių situacijų patiriu važiuodamas būtent dviračių taku. Paskutinįkart užvažiavau ant šunelio, pastovi konfrontacija su vairuotojais išsukinėjančiais iš kiemų ir pan. Sau darau išvadą jog gatvės yra daug labiau prognozuojamos, ir pats elgiuosi prognozuojamai.

Per savo dviratinę patirtį esu patyręs tik vieną autoįvykį - ir tai buvo dvirtakyje Vokietijoje.

Taigi, kiek pagrįsta yra ta baimė važiuoti eisme? Ką manot? Kaip su šia natūralia emocija tvarkotės, ar tiesiog atsiduodate takeliams? Man tai praėjo natūraliai, tiesiog per patirtį (su gelda pirmais kartais išriedėti į gatves taip pat buvo labai nejauku, bet su laiku praėjo).

_________________
white coast art


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2010 Lie 08 14:15 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2010 Kov 19 17:19
Pranešimai: 399
Miestas: Lietuva
Nėra tokių žmonių, kurie pradėjo važinėjimą nuo dviračių takų. Visuomet jie pradeda nuo gatvės, nes nėra tokio tako, kuris nutiestas iki namų.

Aš pradėjau važinėtis kiemais. Į kelią netekdavo išvažiuoti. O ir geldų tiek nebuvo.
Vėlai pradėjau keliais važinėti. Tada ir atėjo geldų traiškymo patirtis.

"Wikipedia" nėra žinių šaltinis. Ją rašo vidutinybės vidutinybėms. Maža to, toks tokį atrenka. Ten kažko protingo nerasi, ir neparašysi. Kitaip būsi ištrintas.

Lietuviškai baimė yra svariausias argumentas. Dažnai žmogus man sako, kad griuvo nuo dviračio. Dabar jai baisu ir nebevažinės.
Tokių iš dviračio iškritusių daug. Matyt krenta jie žemyn galva.

Vakar viena komentaras šunraščio straipsniui internete buvo, kad automobilių žaboti negalima, nes neva jie moka akcizą. O dviratininkai akcizų nemoka.

Bet mes juk siekiame, kad ir geldistai nemokėtų, kai persės ant dviračių. Jiems patiems geriau.

Bloga yra nuostata, kad pinigai grįžtų juos mokantiems. Ja vadovavosi ir Vilniaus Zuoka. Jis siūlė pinigus grąžinti:
http://www.konferencijos.lt/pipermail/dviratis/2006-August/000890.html
Tik supainiojo kišenes.

Ydingas yra požiūris, neva kas perka, tas turi teise turėti daugiau.
Dviratininkė nieko neperka, nes jai nieko ir nereikia. Žemė jau yra.

Lygiai kaip mes nesutinkam parsiduoti, mes nesutinkam ir Žemę parduoti.
Bet matomai priešingas mastymas yra. Reiškia Lietuvoje parsiduoti linkusių daug yra.

Tą Žemę dviratininkių bei geldistų vardu susižeria į kišenę valdininkas.
Įžulumo viršunė yra, kad jis sugeba įteigti geldistui, neva tai jo paties labui.

Dviratininkei irgi jis įteigia...

_________________
Linas Vainius rašė:
  • ereliai apsiktais kulnais
  • baikime drumsti ..sūriais pajūrietiškais bezdalais
  • prikibtų gatvėje ..žinočiau kaip elgtis. Internete "viskas galima, žodžio laisvė
LDB - sukčiai
andrius.saugokmedi.lt <- :mokinasi: Už ką balsuoti


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Baimė važiuoti gatve
StandartinėParašytas: 2010 Lie 11 13:01 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2010 Vas 11 09:26
Pranešimai: 61
O man buvo labai paprastai: uzerzino boldiurai ir zmones, vaikstantys neaiskiom trajektorijom. Kantrybes ilgai tam neturejau, po pirmos dienos jau gatve laksciau. Uztatai kartais jauciu stresa gatvej. Ypac kai ziedu vaziuoju, nes zinau, kad belekiek masinu uz manes stovi, kad visi nori, kuo greiciau pralekt, ir kad as galiu nepakankamai greit ivaziuot i zieda ir pristabdyt eisma (siaip pries pora dienu taip ir nutiko man, ups :D ). Nezinau, ar cia tik as viena kartais stresuoju gatveje? :oops:

O siaip dar nuo situacijos priklauso: kartais saligatvis lygesnis uz gatve, kartais greiciau pralekt saligatviu negu palei masinas vilktis prie sviesoforo (ne visada buna pakankamai vietos tarp masinu prasibraut). Nezinau, kaip kitu nenervina vaziuot saligatviais ir dvirtakiais, kai belekiek boldiuriu, pereju ir siaip visko, ko reikia ir nereikia ant tu taku. Taigi gatve daug greiciau!!! :dviratis:

Kas del wikipedijos, jei tai vidutinybem skirtas reikalas, kodel universitetas rekomenduoja kaip viena is daugeliu informacijos saltiniu? Siaip ir youtube rekomendaciju sarase. Ziurint kaip ir kur panaudoji ta informacija.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Baimė važiuoti gatve
StandartinėParašytas: 2010 Lie 15 01:13 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2009 Lap 14 02:31
Pranešimai: 154
Aš į gatvę perlipau natūraliai, be jokių idealoginių motyvų, gal tik ne taip greitai kaip AkvileT. .. Tiesiog pabodo kovoti su visomis kliūtimis tiek dviračių takuose, tiek šaligatviuose. Baimė tikrai nėra pagrįsta, jei greitis mieste ribotas iki 50km/h. Per pastaruosius metus intensyvaus važinėjimo gatve turėjau tik keletą momentų, kai man pavojų sukėlė iš šalutinio kelio išsukinėjanti mašina, bet budrumas padeda išvengti nemalonių nutikimų. Manau, eismo baimės galima lengvai atsikratyti pasivažinėjus kartu su draugais, kurie jau nebeturi tos baimės. Tačiau eismo taisykles reikia žinoti. Ir susikaupimo reikia, bet argi tai nepanašu į automobilio vairavimą?? O paskui per laiką išmokstama visiškai kontroliuoti situaciją eisme, kai tuo tarpu dviračių take tokią kontrolę sunkiau pasiekti. Praktinis patarimas būtų, nuolat stebėti šalutinius kelius ir matant sankryžoje stovintį automobilį, stengtis pagauti to vairuotojo žvilgsnį; jei nepavyksta, geriau pristabdyti, nes greičiausiai jis tavęs nemato.

milda rašė:
Simai, dviratininkų yra visokių. Mano nuomone, turėtų būti nedraudžiama važiuoti gatve, bet ir galimybė silpnesniems dviratininkams važiuoti takais ar šaligatviais, neturint pirmumo. Na ne visi tokie drąsūs ir greiti kaip tu, pabandyk tai suprast...

Ar Simas greitai važiuoja :D ? Gal ant 50km/h? O tai važiuojant gatve turi būti itin greitas ir siprus (kaip mudvi su AkvileT :) )? Čia jau kvepia mitologija... Blogiausia, jog tokios nepgrįstos baimės stabdo dviračio legalizavimą gatvėje. Visi žinome, kas čia Klaipėdoje stoja piestu prieš A juostas ir tuo pačiu stabdo dviratinės kultūros vystymąsi.

milda rašė:
ji bijo važiuoti tiek gatve dėl mašinų, tiek šaligatviu dėl žmonių)

O šitą reikėtų įdėti į ''išsisukinėjimų nuo dviračio top 10''

O kalbant apie baimę apskritai, tai lietuvis šiaip yra dėl visko baimingas (tai negalioja aišku pavartojusiems alkoholio). Ir, deja, tai postsovietinis pailikimas. Gal metas išbristi iš tos nemalonios praeities gniaužtų. Nebijokime gyventi pilnavertį gyvenimą


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Baimė važiuoti gatve
StandartinėParašytas: 2010 Lie 21 10:34 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2009 Lap 25 12:58
Pranešimai: 47
Miestas: Klaipėda
evule rašė:
Ar Simas greitai važiuoja :D ? Gal ant 50km/h? O tai važiuojant gatve turi būti itin greitas ir siprus (kaip mudvi su AkvileT :) )? Čia jau kvepia mitologija... Blogiausia, jog tokios nepgrįstos baimės stabdo dviračio legalizavimą gatvėje. Visi žinome, kas čia Klaipėdoje stoja piestu prieš A juostas ir tuo pačiu stabdo dviratinės kultūros vystymąsi.


Čia aš turėjau omenyje, kad tie, kas važiuoja lėtai dažniausiai pasirenka važiuoti šaligatviu, nes neužerzina dažnos kliūtys. Aš pati, važiuodama lėtai renkuosi takus, o važiuodama greitai (santykinai) - gatves. Problema yra ta, kad įvykus eismo įvykiui gatvėje būčiau kaip ir kalta (įstatyminės bazės spragos).
Baimės pagrįstos, ar ne, jos yra, į ką aš ir noriu atkreipti dėmesį. Tiesiog reikia stengtis suprasti tos problemos priežastį, tada galima pamąstyti ir apie jos sprendimo būdus. O važiuoti ant žmonių kad jie tokie ir anokie, na galima, bet nematau iš to praktinės naudos, tik dar didesnį suspriešinimą tarp dviratininkų.
O kas stoja piestu prieš A juostas? :)

milda rašė:
ji bijo važiuoti tiek gatve dėl mašinų, tiek šaligatviu dėl žmonių)

O šitą reikėtų įdėti į ''išsisukinėjimų nuo dviračio top 10''
O kalbant apie baimę apskritai, tai lietuvis šiaip yra dėl visko baimingas (tai negalioja aišku pavartojusiems alkoholio). Ir, deja, tai postsovietinis pailikimas. Gal metas išbristi iš tos nemalonios praeities gniaužtų. Nebijokime gyventi pilnavertį gyvenimą[/quote]

Faktas konstatuotas, aš dėl jo nei kiek nesiginčyju :) Tiesiog manau, kad reikalinga konstruktyvi diskusija išklausant visas puses. Ir norint išsklaidyti žmonių baimes vien pasakyti "nebijok važiuoti gatve" manau nepadės


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Baimė važiuoti gatve
StandartinėParašytas: 2010 Lie 21 13:28 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2009 Lap 13 14:04
Pranešimai: 957
milda rašė:
Aš pati, važiuodama lėtai renkuosi takus, o važiuodama greitai (santykinai) - gatves. Problema yra ta, kad įvykus eismo įvykiui gatvėje būčiau kaip ir kalta (įstatyminės bazės spragos).
jei tu taip mėgsti važiuoti dar nereiškia, kad norint važiuoti gatve būtina važiuoti labai greitai, kaip tu ten rašei. Tikrai ne.

Cituoti:
Čia aš turėjau omenyje, kad tie, kas važiuoja lėtai dažniausiai pasirenka važiuoti šaligatviu, nes neužerzina dažnos kliūtys.
netiesa, užerzina ir dar kaip - pažiūrėk kiek daug visur keiksnojančių pėsčiuosius, aukštus bortus ir t.t. net oficialiai skundėt.

milda rašė:
Baimės pagrįstos, ar ne, jos yra, į ką aš ir noriu atkreipti dėmesį. Tiesiog reikia stengtis suprasti tos problemos priežastį, tada galima pamąstyti ir apie jos sprendimo būdus.
taigi matome kad baimė yra, temą tam net sukūriau; kaip matai aiškinamės problemos priežastis, dalijamės patirtimi (visi kažkada bijojom), o tu toliau bereikšmiai kartoji 'Baimė, Baimė, Baimė' ir nieko naujo. Gal ką nors konstruktyviau?

milda rašė:
O važiuoti ant žmonių kad jie tokie ir anokie, na galima, bet nematau iš to praktinės naudos, tik dar didesnį suspriešinimą tarp dviratininkų.
ar čia kalbi apie ldb aktyvistų važiavimą ant tų dviratininkų, kurie nepritaria jų populistinei veiklai?

milda rašė:
O kas stoja piestu prieš A juostas? :)
nu kam apsimesti, kad nežinai :) ? Taigi 'Gerb.' Ružinskas. O ir pati čia aršiai rėkei prieš 'A' juostas, nekreipdama dėmesio į kitų argumentus http://www.velouostas.lt/blog/?p=479 .

milda rašė:
Tiesiog manau, kad reikalinga konstruktyvi diskusija išklausant visas puses. Ir norint išsklaidyti žmonių baimes vien pasakyti "nebijok važiuoti gatve" manau nepadės
o ar ne tai čia mes šioje temoje ir darome? Jei ir pati manai, kad reikalinga konstruktyvi diskusija, tai ir pasakyk ką nors konstruktyvaus, ši tema tam ir yra, o tu tik toliau kartoji kaip ir visur 'baimė, BAIMĖ, Baimė', tai tikrai nepadės.

_________________
white coast art


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Baimė važiuoti gatve
StandartinėParašytas: 2010 Lie 22 19:57 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2010 Geg 29 18:45
Pranešimai: 6
Miestas: Klaipeda
Nezinau, bet baimes neturiu. Baime kitokia jauciu ir visa laika ziuriu i prieki, kad ko nenumusti ar paciam neivaziuoti. Gatvej aisq gaidziu pakankamai, vairuoti kai kurie isvis nemoka, tik pedala spaudziau.per tokius ir i ligonine laisvai gali nuvaryti. Todel ir ziuriu atidziai kad koks lepsis nenusuktu pramiegojes savo posukio. Gal kazkastu masinu tikrai bijo, bet ir tuo paciu jas vairo, tada kaip cia tada suprsti. Tai pirkites salma ir vsio, kitaip ziuret prades ir paciam saugiau. Juk mieste nevazineja kokios furos 100 km/h. Bet vis vien, i gatve ziuret reikia, kur ir kaip vaziuoji. O siaip ner ko cia bijot. netgi truputi nustebau, kad taip gali buti. Bet aisq, jei labai cia kazko bijote, neliskite,o pirma pasiskaitykite Keliu Eismo Taisykles tada. Sekmes...


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Baimė važiuoti gatve
StandartinėParašytas: 2010 Lie 28 15:39 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2009 Lap 25 12:58
Pranešimai: 47
Miestas: Klaipėda
simas rašė:
nu kam apsimesti, kad nežinai :) ? Taigi 'Gerb.' Ružinskas. O ir pati čia aršiai rėkei prieš 'A' juostas, nekreipdama dėmesio į kitų argumentus http://www.velouostas.lt/blog/?p=479


a, pasirodo aš ten aršiai rėkiau :) kažkaip mėgsti hiperbolizuoti puolant "oponentą". na ką gi, bijau tada įsivaizduoti kaip pavadintumei diskusiją Simo stiliuje


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Baimė važiuoti gatve
StandartinėParašytas: 2010 Lie 28 22:58 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2009 Lap 14 02:31
Pranešimai: 154
taip, Milda, turėjau omeny Ružinską.. Kodėl tau atrodo, kad Simas puola? Jei ne argumentais, tai kokiu būdu turi vykti diskusija? Ar argumentai bei kritika yra puolimas? O gal puolimas - geriausia gynyba, todėl į asmeniškumus nulindai? Ir vistik ne iš piršto laužtos kalbos apie prastą lietuviškųjų universitetų kokybę, kur jokios konstruktyvios diskusijos nemoko. Bet ne tame esmė, būtų gerai, kad grįžtume prie temos..

Žygintas rašė:
Ačiū, Žygintai, už gerą žinią, manau dviratininkai turės progą patys įsitikinti, jog nėra toks baisus eismas toje Klaipėdoje. Dar kažkur buvau užmačius, jog autobusų parko direktorius praves vairuotojams instrukciją, kaip elgtis su dviratininkais. Klaipėdos dviratininkai daug išloš, siekiant pripažinimo gatvėje, o ir pėstieji jausis saugiau.

Kas nežinoma, neįprasta beveik visada kelia baimę, tai gana natūralus jausmas. Gatvę reikia prisijaukinti po truputį; pradėti, kai mažesnis eismas, ne per piką. Važiuoti ramiai, išsiaiškinant kiekvieną sankryžėlę, įvažiavimą ir kitus niuansus. Paskui, diena iš dienos, gatvė visiškai prisijaukinama. Bet pasikartosiu, jog reikia žinoti eismo taisykles, visos situacijos eisme turi būti aiškios. Kai nebelieka paslapties, nežinojimo, tada ir ta baimė dingsta.

Sėkmės lipant per savas baimes!


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Baimė veikti
StandartinėParašytas: 2010 Rgp 03 14:11 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2010 Kov 19 17:19
Pranešimai: 399
Miestas: Lietuva
Milda bijo. Dėl to ji nėra rėksnė.
Kažką parašo nepagrįstai. Bet tai nėra rėksnė.

Rėksnys yra tas, kuris nenori nieko suprasti, nori tik išsikalbėti ir dėl to kaltina tave. Dar keiksnoja pravardžiuoja, prakeikia, reikalauja sau ir tau nesąmonių, reikalauja nesąmonių iš tavęs.

Baisu! Jei Lietuvos švietimas nurodo šviestis wikipedijoje, tuomet jums į mokytojus tinka ir virėjos, ir šlavėjos, ir dar blogiau - gatvės ekspertai.

Aš, pavyzdžiui, mokinuosi tik iš televizoriaus laidos "Klausimėlis".
Joje dalyvauja daug "žinovų". Tai užtikrina naujoves ir žinių kokybę.

Nelygu ką ieškoti wikipedijoje... Jei tyri Lietuvio nesąmonės buklę, tada ji tinka. Ten gali tirti ir korupcijos, nutylėjimų, užgniaužimų budus.

Kaip ir bet kokia minia, wikipedija išsigimė į gaują.

Kvailys atrenka kvailį, vienas kitą gina. Gina prietarus. Neieško esmės. Neskaito. Užblokuoja protingą. Visais įmanomais būdais laikosi savo vietų, bijo, ne už ką nepripažins esą neteisūs, ar kvailiai. Susireikšmina. Protą jiems atstoja balsavimas. Balsuoti leidžia tik registruotiems žmonėms (sukčiams), net jei pasivargina balsuoti vos 1. Kitus vadina sukčiais vien už tai, kad neregistruoti.
Kiša reklamą. Ne iš kvailumo... Matomai iš jos pinigą daro.

Wikipediją rašo tau lygūs. Todėl užuot sėmusi savo žodyną iš ten, gali ir pati išgalvoti ieškomą sąvoką.
Panašiai daro šiame Forume kitas dalyvis:
viewtopic.php?f=12&t=15
Jis neieško net ir wikipedijos. Prasimano dviračio dalių pavadinimų pats. Nereikia žinoti. Reikia rašyti.

Nedrauskit to ir Mildai daryti.
Nesigilinat ką ji rašo. Tegul ji bijo. Man tai netrūkdo. Tegul važinėja šaligatviais kiek nori. Kai norės išmokti keliais važinėti, išmoks. Arba prisijungs prie kokio būrio dviratastų, pasivažinės kartu ir paprašys išmokinti.

Man trūkdo geldos, ir sukčiai.
Jūs gi patys bijote balsuoti už tas "A" juostas, kurias minėjote:
http://andrius.konferencijos.lt/kadaryti#ajuosta
Bijote išvaikyti sukčių gaują:
http://andrius.konferencijos.lt/LDB
http://andrius.konferencijos.lt/kadaryti#LDB

_________________
Linas Vainius rašė:
  • ereliai apsiktais kulnais
  • baikime drumsti ..sūriais pajūrietiškais bezdalais
  • prikibtų gatvėje ..žinočiau kaip elgtis. Internete "viskas galima, žodžio laisvė
LDB - sukčiai
andrius.saugokmedi.lt <- :mokinasi: Už ką balsuoti


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 32 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 16 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Theme created StylerBB.net & kodeki
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007