gavau tokią informaciją elektroniniu paštu, gal ką sudomins...
Rudens Pervalka dviračiu
ESMĖ
2011m. rugsėjo 30d. - spalio 2d. visi mylintys Neringą, aktyvų gyvenimą ir dviračius kviečiami prisijungti prie jau 5-ojo „DVIRAČIŲ ŽYGIO: SMILTYNĖ - PERVALKA - SMILTYNĖ“ dalyvių!
Pirmoji šio dviračių žygio potemė atsispindės vakarienės meniu: LIETUVIŠKOSIOS IR VIDURŽEMIO JŪROS REGIONO VIRTUVIŲ SĄSAJOS!
Antroji potemė:
... ORIENTAVIMOSI TRĄSŲ PERVALKOJE DVIRATININKAMS IŠBANDYMAS!
DETALI INFORMACIJA
Startuosim spalio 1d. 12.15. prie senosios perkėlos Smiltynėje. Keltas iš Klaipėdos senosios perkėlos išplaukia 12.00 (kitas jau tik 13.00, taigi geriau nevėluokite). Daugiau informacijos apie keltą rasite čia:
http://www.keltas.lt/ Kadangi spalio mėnesio keltų grafikas patvirtinamas tik rugsėjo paskutinėmis dienomis, tai apie galimą laiko pasikeitimą informuosime visus asmeniškai!
Jei atvyksite automobiliu, prie Klaipėdos senosios perkėlos rasite saugojamą automobilių aikštelę. Čia peršokę ant dviračių pasieksite kitą krantą ir kartu su visais dalyviais keliausite į Pervalką.
Jei dviračių neatsivešite ar tiesiog neturite, vila BALDININKAS juos išnuomos už 30Lt. vienai dienai. Dviračius į Smiltynę pristatysime nemokamai!
Jei vis tik turite dviračius ir norite važiuoti tik savaisiais, bet nežinote, kaip juos pritvirtinti prie savo automobilio, „Stogo bagažinės“ renginio metu išnuomos automobilinius dviračių laikiklius su 50 procentų nuolaida! Kreipkitės tel.:8-612-12612, el.paštu:
info@stogobagazines.lt Daugiau informacijos apie dviračių laikiklius rasite čia:
http://www.stogobagazines.ltDĖMESIO - DIDYSIS ŽYGIO PASIŪLYMAS: atvykite į Pervalką jau rugsėjo 30d. ar dar anksčiau ir penktadienine vakariene pavaišinsime nemokamai (apie vakarienės pasiūlymą skaitykite meniu skiltyje)! Šeštadienį ryte nuvažiuosite arba mes Jus nuvešime (nemokamai:) ) į Smiltynę automobiliu ir prisijungsite prie visų žygeivių.
Pervalkoje visus šiltai priimsime viloje BALDININKAS, įsikūrusioje ant Kuršių marių kranto. Nuolaidos byrės kaip iš gausybės rago: apartamento nuoma, pritaikius rudeninę nuolaidą,1 nakčiai tekainuos 120-200Lt.
Dėl kambario ir dviračių rezervavimo kreipkitės tel.:8-686-53506 arba el.paštu:
info@vilabaldininkas.lt Išankstinė rezervacija būtina! Daugiau informacijos apie vilą BALDININKAS rasite čia:
http://www.vilabaldininkas.ltPervalkoje visi norintys bus supažindinti su orientavimosi trąsomis, neseniai įrengtomis Pervalkos miestelyje bei aplinkiniuose miškuose. Yra trys skirtingos trąsos: pėstiesiems, dviratininkams ir „šeimyninė“ trumpoji, skirta šeimoms su mažamečiais vaikais! Nenuilstantieji arba nutarę žygyje važiuoti dviračiais tik vieną dieną turės ką nuveikt ir miškų apsuptoje Pervalkoje!
Na o sekmadienį po pusryčių pajudėsite atgal – Smiltynės link...Neskubėdami, aplankydami Negyvąsias kopas, Juodkrantę, jūrą...Klaipėdą pasieksite sutvirtėjusiais kūnais, švariomis mintimis...kaip naujai gimę...
Kuršių nerijos garso takelis - Neringa FM. Klausykitės internete -
http://www.neringafm.ltMENIU
PENKTADIENINĖ VAKARIENĖ:
GRAIKIŠKOS ALYVUOGĖS
Tiekiamos ypač tyro alyvuogių aliejaus užpile, pagardintame lietuvišku medumi, česnaku, Pervalkos čiobreliais bei raudonėliais...
ITALIŠKA CIABATTA
Išvertus reikštų „šlepetė“, nes tiesiog į ją panaši:) Valgoma su alyvuogėmis arba medumi...
LIETUVIŠKAS OBUOLIŲ PYRAGAS
Klasika...klasika... bet viduje rasite ir kažką viduržemiško... kol neparagausite telieka paslaptimi...
ČIOBRELIŲ ARBATA
Be jos Pervalkoje nebemokame gyventi...bandysime užburti ir Jus...
ŠEŠTADIENINĖ VAKARIENĖ:
NERINGOS GRYBŲ SRIUBA
Verdamos ant laužo sriubos ragavimas jau tapo įriedančių į Pervalką dviratininkų sutikimo tradicija!
Šį kartą sutiktuvės kvepės samanomis ir grybais...
BULVĖS IŠVIRTOS SU LUPENOMIS TIEKIAMOS TRIJŲ PADAŽŲ JŪROJE
Štai čia ir bus vakarienės VINIS!
Visų pirma – tokiu būdu išvirtos bulvės „nepaleidžia“ skonio, yra vertingesnės ir kvapnesnės...
Tiekiamos su trimis meilės pilnomis mūsų rankomis ruoštais padažais: lietuvišku NERINGOS GRYBŲ PADAŽU, graikišku TZATZIKI, itališku PESTO... Patikėkite – visi šie padažai nuostabiai dera su paprastomis lietuviškomis (nuo kokio 17a.
) bulvėmis...mmm... savo skonio receptoriais įvertinsite mūsų kulinarinių kelionių patirtis...o gal pasidalinsite savais atradimais...
ANT ŽARIJŲ FOLIJOJE TROŠKINTOS DARŽOVĖS
Pabarstytos Pervalkoje užaugintais raudonėliais, grūstais juodaisiais pipirais, rozmarinais ir kitais burtais... Daržovės, suvyniotos folijos patale, išskirs skaniausias sultis, kurios pašlakstytos ypač tyru alyvuogių aliejumi pražys visais kvapų ir skonių atspalviais...
Lietuviški moliūgas ir morka...graikiškas baklažanas...itališkas pomidoras... Ragausime ir analizuosime...
SEKMADIENINIAI PUSRYČIAI:
PERVALKOS NAMINĖ DUONA
Su meile jūsų visų sveikam rytui iškepta duona, praturtinta grūdais, sėklelėmis, sėlenomis... Jei patiks ir norėsite išsikepti patys, gausite dovaną – receptą ir puslitrį raugo:)
MEDUS
Tepamas ant naminės duonos atskleidžia savo tikrąją prasmę...
KOŠĖ
Ryžių, avižų, kukurūzų – siūlykite, išvirsime kokios pageidausite:) Uogienė ir sviestas – košės tikrai nepagadins...
ŽOLELIŲ ARBATOS
Šių metų Pervalkos derlius: čiobreliai, beržai, gysločiai, mėtos, dilgėlės, dobilai, avietės, žemuogės...išsirinksite sau sveikiausią, skaniausią ir kvapniausią...
KAVA
Pasiginčysime kokia skanesnė: itališka espresso ar graikiška su tirščiais...? Su pienu ar be...? Saldi ar ne...?
Pusryčiai ir vakarienė tekainuoja 30Lt. asmeniui! Užsakymai priimami tel.: 8-686-53506 arba el.paštu:
info@vilabaldininkas.ltŠtai ir viskas, ką būtina žinoti apie renginį...Nepamirškite rezervuotis ir vietą prie bendro stalo!